Juni 2021

Uitreiking inspiratieprijs

Door de coronamaatregelen was het in 2020 helaas niet mogelijk een Studiedag te organiseren. De uitreiking van de Inspiratieprijs moest dus even op zich laten wachten. Maar van uitstel kwam uiteraard geen afstel! Tijdens een feestelijke uitreiking op 11 juni 2021, op het kantoor van de KNV, kregen enkele bestuursleden van EHBO-verenigingen de bokaal overhandigd uit handen van Het Oranje Kruis-bestuurder Mark Jans. We blikken terug op deze feestelijke dag. 

In 2020 waren de besturen van alle EHBO-verenigingen gezamenlijk winnaar van de Inspiratieprijs. Tijdens de lockdown was het niet mogelijk EHBO-lessen en evenementen te organiseren. Daardoor hadden ook plaatselijke EHBO-verenigingen het zwaar. Gelukkig wisten de bestuurders hier veerkrachtig mee om te gaan. Zo werden er onder andere digitale lessen verzorgd, vrijwilligers ingezet bij corona teststraten, koffie-momentjes georganiseerd om het sociale aspect in leven te houden en werden er rond de kerstperiode cadeautjes naar de leden gebracht. Voor het bestuur van de KNV was dit aanleiding de besturen van alle EHBO-verenigingen aan te melden voor de Inspiratieprijs, om daarmee hun waardering uit te spreken.

Mei 2021

Inspiratieprijs voor EHBO-besturen

Het Oranje Kruis reikt ieder jaar een Inspiratieprijs uit. Deze prijs is voor een persoon of organisatie die dat jaar het meest inspirerend is geweest op het gebied van EHBO. Uit alle inzendingen heeft de onafhankelijke Raad voor Inspiratie dit jaar de EHBO-verenigingen tot winnaars gekozen.

Kandidaten voor deze prijs worden door derden voorgedragen. Het bestuur van de KNV EHBO heeft de besturen van alle EHBO – verenigingen kandidaat gesteld. Door inspanning en creativiteit van deze vrijwilligers kan alles doorgaan. En zal er ook na de pandemie een goede EHBO-verenigingsstructuur overblijven, zo meent de KNV EHBO. Het Oranje Kruis was het hiermee eens! 
De prijs zal op 11 juni 2021 uitgereikt worden, samen met bestuurders van andere verenigingen zal KNV EHBO afd. Vianen aanwezig zijn om deze in ontvangst te nemen.
(De dan geldende regels van het RIVM worden gehandhaafd).